Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Lean Manufacturing

Πρόσφατα σε μια από τις έρευνες στο ίντερνετ, που κάνω, για τις νέες τάσεις στο χώρο της δουλειάς μας, έπεσα σε μια ορολογία που δεν είχα ξανακούσει. Πρόκειται για το Lean Maufacturing. Φυσικά δεν είναι κάτι καινούριο! Έχει εδραιωθεί ως στρατηγική παραγωγικών μονάδων από τις αρχές της δεκαετίας του '90, και αν θέλουμε να το εξηγήσουμε με απλά λόγια είναι η μέθοδος εργασίας με αποτελεσματικό τρόπο και ελάχιστες καθυστερήσεις και σπατάλες υλικών, χρόνου και προσπάθειας.

Το ενδιαφέρον, ήταν πώς έπεσα σε κάποιο Αμερικανό σύμβουλο επιχειρήσεων με εξειδίκευση στα μηχανουργεία καλουπιών και εξαρτημάτων, Tool and Die Shops, ο οποίος υποστηρίζει και προφανώς ξέρει καλύτερα ότι αυτή η μέθοδος έχει εφαρμογή και στον τομέα μας.

Αν διαβάσετε κάποια από τα ρθρα του θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, προτεινω αυτο αν δεν έχετε χρόνο να ψάξετε το καλύτερο. καθώς και να παρακολουθήσετε το video.


Φυσικά διαβάζοντας και παρακολουθώντας τα παραπάνω όλοι θα πούμε ότι μα φυσικά και τα γνωρίζω και τα περισσότερα από αυτά τα εφαρμόζω, όμως η διαφορά γίνεται στην εφαρμογή της μεθόδου ως φιλοσοφία της επιχείρησης όπως η Toyota, "The Toyota Way".

Εάν είστε του διαβάσματος...διαβάστε το "The machine that changed the world" ή την περίληψη του αν και αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία είναι το βιβλίο που εισήγαγε την ορολογία Lean Manufacturing στον κόσμο των διευθυντών παραγωγής και των επιχειρήσεων τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε αυτό το άρθρο στο newsblog του μηχανουργείου μας!
Read about this at our newsblog!

Παρακαλώ πολύ σχολιάζετε ελεύθερα άλλα με τον ανάλογο σεβασμό...
Please comment freely but with respect...