Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

The B bow tie.

Όλα τα νέα για το [B_bowtie] εδώ...

Συχνά ο κόσμος δυσκολεύεται να καταλάβει τι ακριβώς κάνουμε στη δουλειά μας. Ίσως γιατί αν και εξειδικευμένο μηχανουργείο η γκάμα των προϊόντων είναι μεγάλη: από οικιακές συσκευές και εξαρτήματα τηλεπικοινωνιών μέχρι αντικείμενα βιομηχανικού σχεδιασμού. Και για αυτό την αγαπώ πολύ και δεν χάνω το ενδιαφέρον μου. Και πάντα, ανάμεσα στις παραγγελίες, βρίσκω χρόνο και για κάποιες προσωπικές δημιουργίες. Άλλες απλές, άλλες σύνθετες, σίγουρα όμως με μία μικρή ιστορία από πίσω. 

Έτσι δημιουργήθηκε και το παπιγιόν! Για τις 8 Νοεμβρίου 2014! Κάτι μικρό, κάτι όμορφο, που να είναι σύμβολο ενός κυρίου, αλλά και που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Παπιγιόν λοιπόν! 
Από τη γαλλική λέξη papillon που σημαίνει πεταλούδα. 

Για την ιστορία:

Τον  17ο αιώνα οι Κροάτες στρατιώτες ήταν ένας από τους πρώτους λαούς τεκμηριωμένα που φόρεσαν το παπιγιόν για να κρατάει τα κολάρα των πουκαμίσων τους (1618-1648). Οι Γάλλοι στρατιώτες το έφεραν σπίτι τους και από το 1700 υιοθετήθηκε ευρέως από τις ανώτερες τάξεις, σηματοδοτώντας την εποχή που το παπιγιόν γίνεται κύριο χαρακτηριστικό στην ανδρική περιβολή. 

Τέλη του 1800 εξελίχθηκε ως στυλ στη Νέα Υόρκη και πήρε άλλες διαστάσεις τις τελευταίες δεκαετίες μέσω των ηθοποιών του Χόλυγουντ. Τη δεκαετία του 20-30 –πάλι μέσω ηθοποιών- πέρασε και στη γυναικεία γκαρνταρόμπα.

Πλέον το παπιγιόν δεν οριοθετείται από τους άκαμπτους ενδυματολογικούς κανόνες του παρελθόντος. Έχει ανανεωθείεπανακαθοριστεί και επανασχεδιαστεί σε ένα αξεσουάρ που κάθε άτομο μπορεί ναπεριλαμβάνει στη μοναδική προσωπική του εμφάνιση. (Πηγή:https://www.thebowtie.com/bow-tie-history/)

Κωστή πάντα στη ζωή σου να είσαι κύριος και όχι πρίγικιπας... Να ζήσεις!

The b bow tie
Be a true gentleman 
Be a polka dots girl
Be a colourful girl
Be a denim girl
Be an elegant woman 
Σήμερα, 7  Δεκεμβρίου 2014, στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στην αποθήκη Γ', στο παζάρι του Σχολειού της Φύσης για το Παιδικό Χωριό Φιλύρου, θα διατίθεται και το παπιγιόν μας σε ειδική τιμή bazaar!!


Για παραγγελίες στο B_bowtie eshop κατευθείαν από το μηχανουργείο μας. 

Be a giver

Photo credits: Aphrodite Constanti/Magdalene Livadioti/Michalis Noukaris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε αυτό το άρθρο στο newsblog του μηχανουργείου μας!
Read about this at our newsblog!

Παρακαλώ πολύ σχολιάζετε ελεύθερα άλλα με τον ανάλογο σεβασμό...
Please comment freely but with respect...