Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Σύστημα συγκράτησης εργοτεμαχίων.

Προχθές έφτιαξα ένα σύστημα τσιμπιδιών, για τη συγκράτηση των εργοτεμαχίων μου. Συγκεκριμένα όμως, ήθελα να μπορώ να τα πιάνω από αλλά σημεία και όχι από επάνω, ώστε να μπορώ να συγκρατώ και να έχω ελεύθερο το πρόσωπο, για να κατεργάζομαι καθαρίσματα πρόσωπου και κατεργασίες που πρέπει να είναι ελεύθερη η επιφάνεια για να περάσει το κονδύλι μου από εκεί που με άλλο τρόπο θα έπιαναν εκεί τα τσιμπίδια μου.
Πρόκειται για πολύ απλό σύστημα, με 4 ράβδους από IMPAX για να έχει τις κατάλληλες αντοχές, μήκους 120 χλστ. που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν και τα κοινά τσιμπίδια, πιέζοντας το αγροτεμάχιο προς τα κάτω για να σταθεροποιηθεί. Η διαφορά είναι ότι το ένα άκρο έχει ένα πείρο διαμέτρου 12 χλστ, ο όποιος μπαίνει σε οπές που κάνουμε στα πλάγια του εργοτεμαχίου και έτσι πιέζει προς τα κάτω από το πλάι! Φυσικά ο λόγος, δημιουργίας τους, είναι ότι δεν μπορώ να πιάσω τόσο μεγάλων διαστάσεων τεμάχια με τις μέγγενες μου.

Το συγκεκριμένα τσιμπίδια, θα βελτιωθούν σε κάποια στιγμή, με οβάλ τρύπες για να είναι πιο πολύ προσαρμόσιμα και ευκολόχρηστα, και με φάλτσο ώστε να μπαίνει βίδα φρεζάτη και να μικραίνει το offset τους στο ελάχιστο δυνατό, για να μην κινδυνεύει να γίνει σύγκρουση με την φρεζοκεφαλή, στις βίδες! Όπως στο μοντέλο που έφτιαξα στο Unigraphix.
Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, άξιζε ο χρόνος κατασκευής τους μιας και μου έλυσε το πρόβλημα όχι μόνο για μια δουλειά, αλλά για άλλες δυο που δούλεψα εκείνο το Σαββατοκύριακο!
Ψάχνοντας στο ιντερνέτ για συστήματα συγκράτησης εργοτεμαχίων, έπεσα σε αυτό το site, το οποίο είναι πραγματικά αξιόλογο με πολύ ωραίες πατέντες και ιδέες για έξυπνη και ευκολόχρηστη συγκράτηση εργοτεμαχίων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε αυτό το άρθρο στο newsblog του μηχανουργείου μας!
Read about this at our newsblog!

Παρακαλώ πολύ σχολιάζετε ελεύθερα άλλα με τον ανάλογο σεβασμό...
Please comment freely but with respect...